Pohanková kaše s papájou, ořechy a ovocem
sójové mléko natural 2 š (1 š = 2 dl), voda 1 š, sůl špetka, cukr přírodní 2 čl, pohanka lámanka 6 pl, vanilkový cukr podle chuti, papája sušená 1–PL 1 39, višně na ozdobu, vlašské ořechy na ozdobu
|
Typ článku: Recepty
Kaše má typickou pohankovou chuť a hustější kašovitou konzistenci. Chuť vyvažuje přidaná papája (nebo jiné sušené ovoce), ořechy a ovoce. Jako zdravá snídaně má hodně zdravotních předností, zejména na podporu proti cévním a srdečním nemocem.
Sójové mléko zavaříme s vodou a přidáme špetku soli. Pohanku propereme v horké vodě a scezenou ji přidáme do vařící se tekutiny. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 15–20 minut. Po odstavení přidáme sušenou papáju a osladíme. Kaši dávkujeme na talíře a zdobíme ovocem a ořechy.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4571
Datum: 14. 1. 2010