Kuskusový nákyp s ovocem
voda 3 š (1 š = 2 dl), sójové mléko ochucené vanilkou 2 š, sůl špetka, kuskus celozrnný 1 š, cukr přírodní 3–4 pl, ovoce nakrájené (měkčí) 1,5 š, olej na vymaštění, strouhanka na vysypání, sezamový olej na přelití, ořechy vlašské na posypání
|
Typ článku: Recepty
Tekutinu zavaříme, ochutíme a přidáme kuskus. Vaříme asi 10–12 minut na hustou kaši. Po odstavení zamícháme do kaše ovoce. Vymastíme formu, vysypeme strouhankou a dáme do ní kaši. Povrch uhladíme. Přelijeme sezamovým olejem, příp. můžeme nákyp posypat nasekanými ořechy, a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Po částečném zchladnutí krájíme porce a při podávání zdobíme ovocem nebo přelijeme ovocnou šťávou.
Nákyp se po zchladnutí dobře krájí, je šťavnatý a příjemný na chuť. Je vhodný jako sladký oběd nebo jako moučník po jídle. Pro mnohé by byl přijatelný i na snídani.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 7374
Datum: 16. 7. 2009