Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Luštěniny – štíhlý pas a nízký tlak

Konzumace luštěnin jde ruku v ruce se štíhlejším pasem a nižším krevním tlakem. Randomizované testy ukázaly, že na odstranění břišního tuku má stejné nebo lepší účinky než omezení přísunu kalorií, a navíc zlepšuje regulaci cukru v krvi, hladiny inzulinu a cholesterolu.
|
Typ článku: Přírodní léčba

Luštěniny obsahují velké množství vlákniny, kyseliny listové a fytáty, které mohou snižovat riziko infarktu, depresí a rakoviny tlustého střeva. Fytoestrogeny, především v sójových bobech, pomáhají snižovat riziko rakoviny prsu a zvyšují pravděpodobnost přežití, když se tento zhoubný nádor objeví.

Není divu, že pokyny pro prevenci rakoviny doporučují zařadit luštěniny do našeho běžného jídelníčku.

Počet přečtení: 6
Datum: 12. 7. 2024