Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mátovo-hrášková árie

1 cibule, 2 hrnky čerstvého nebo zmraženého hrášku, 1/2 hrnku čerstvé máty, 1 hrnek zeleninového bujonu, 1/4 hrnku sójového mléka
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Nakrájenou cibuli osmahneme na středním až nízkém ohni tak, aby zesklovatěla, ale nezhnědla. Po pár minutách přidáme nasekanou mátu a 3/4 hrášku a přilijeme bujon. Vaříme 5-7 minut.

Rozšleháme do krémova ručním mixérem, přimícháme zbytek hrášku a ještě 5 minut vaříme. Nakonec do polévky vlijeme sójové mléko. To už nevaříme.

Můžete hned servírovat nebo dát vychladit do ledničky.

Jemná a chladivá. Šetrná úprava hrášku a máty neotupí jejich osobitost a hlavně podtrhne až poetické prolínání dvou úplně obyčejných přísad.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.

Počet přečtení: 2927
Datum: 21. 6. 2013

Mohlo by vás zajímat

Zelná polévka s hráškemMáta