Mexická chilli omáčka
2 šálky rajčatového protlaku, 2 šálky vody, 6 pl celozrnné pšeničné mouky, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 4 pl chilli koření
Na pánvi promíchejte 2/3 šálku vody se sušeným česnekem a celozrnnou pšeničnou moukou. Na mírném plameni za stálého míchání vařte asi 1–2 minuty, pak odstavte. Chilli dobře rozmíchejte v 1/3 šálku horké vody. Přidejte je ke směsi s moukou a dobře rozmíchejte. Pak přilejte rajčatovou omáčku a 1 šálek vody. Dobře promíchejte. Postavte na vařič, uveďte do varu a za stálého míchání vařte asi 10 minut.
Podávejte s kukuřičnými (nebo jinými) plackami. V chladničce bez problémů vydrží. Je poměrně pikantní: chcete-li dosáhnout jemnější chuti, snižte obsah chilli koření.
Počet přečtení: 3383
Datum: 18. 1. 2009