Myslete na vitamín E
Ženy po menopauze mohou bojovat proti srdečnímu onemocnění zvyšováním konzumace potravin s vysokým obsahem vitamínu E. Vědecký výzkum, který sledoval 34 000 žen, zjistil, že ty ženy, které měly vysoký příjem vitamínu E z potravy, měly asi poloviční riziko úmrtí na koronární srdeční onemocnění v porovnání s ženami, v jejichž stravě bylo jen málo vitamínu E.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Studie
Ve stejné studii se ukázalo, že doplňky vitamínu E nepřinášely podobný prospěšný účinek. Mezi potraviny s vysokým obsahem vitamínu E patří pšeničné klíčky, ořechy (zvláště mandle a lískové ořechy), avokádo, slunečnicová semínka, rostlinné oleje, celé zrno a zelená listová zelenina.
New England Journal of Medicine
Počet přečtení: 3510
Datum: 3. 1. 2010