Nadbytek kalorií a tuků, nikoliv nadbytek cukru, je příčinou obezity
Výsledky platily jak pro muže, tak pro ženy. Ukázalo se, že se stoupajícím příjmem tuku se zvyšoval i index tělesné hmotnosti (lidé byli tlustší), naopak se stoupajícím příjmem cukru, BMI index klesal (lidé byli štíhlejší).
Dr. Storeyová a dr. Forshee z Georgetown University ve Washingtonu zase studovali data z výzkumu provedeného americkým Ministerstvem zemědělství a vypracovali model, který postihoval, do jaké míry byly plněny doporučené denní dávky vybraných živin v závislosti na množství cukru, uhlohydrátů, bílkovin, tuků a alkoholu, které zkoumané osoby zkonzumovaly. Podle modelu měl přídavek cukrů velmi malý negativní účinek na spotřebu většiny živin. Výzkumníci však zaznamenali, že alkohol měl mnohem větší negativní účinek.
Z výročního zasedání Severoamerické společnosti pro studium obezity