Nejlepší zdroje vitamínu C
Vitamín C se vyrábí i uměle, ale nejlepší je přijímat jej z přirozených zdrojů, protože se zde nalézá i s dalšími látkami, jako jsou např. bioflavonoidy rutin, citrin a hesperidin. Tyto látky se nacházejí nejvíce v pohance, hroznovém vínu, šípkách, meruňkách, černém rybízu, obecně v ovoci a v zelenině, která obsahuje vitamín C.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Poradna výživy
Nejlepšími zdroji vitamínu C jsou citrusové plody, paprika, zelí, zelená zelenina, jahody a šípky (vůbec nejbohatší zdroj vitamínu C). Červená paprika obsahuje jedenapůlnásobek množství vitamínu C než zelená paprika, současně jedenáctkrát více karotenoidů, které tělo převádí na vitamín A.
Kyselina askorbová je jednou z prvních látek, které se vytvářejí v klíčícím semeni. Klíčky fazolí obsahují vitamín C, zatímco nenaklíčené fazole nikoliv.
Z knihy Gunthera B. Pauliena, Ph.D. „The Divine Philosophy and Science of Health and Healing".
Počet přečtení: 11314
Datum: 23. 8. 2011