Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Jaká je vlastně pravděpodobnost, že dostanu mrtvici?

Každoročně je v České republice postiženo mrtvicí více než 60 tisíc lidí. Podobně jako srdeční infarkt i mrtvice postihuje...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře

Je možné nějak pomoci lidem, kteří již byli postiženi mrtvicí?

Ano, jistě. Životní styl, který napomáhá prevenci mrtvice, je také schopen urychlit léčení a pomoci předcházet dalším cévním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře

Srdce a kiwi

V nedávné studii měli lidé, kteří jedli denně po dobu osmadvaceti dní dva až tři kusy kiwi, o osmnáct procent nižší tendenci...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Co je to cukrovka? Je dědičná?

Cukrovka (diabetes mellitus) je onemocnění, při kterém organismus není schopen využít glukózu, která se pak hromadí ve zvýšené...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Rady lékaře

Diabetes je onemocnění, které souvisí s vysokou spotřebou cukru, je to tak?

Přední američtí experti na diabetes (cukrovku) opakovaně potvrzují, že cukr není příčinou vzniku diabetu. V zemích s nejvyšší...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživy

Rajče denně na prostatu

Rajčata mají stále lepší reputaci, co se týká jejich schopnosti pomáhat mužům snižovat riziko rakoviny prostaty. Nové vědecké...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Pomohou při onemocněních srdce a cév léky nebo operace?

Pro lidi s nadměrně vysokou hladinou cholesterolu v krvi, kterým nepomáhá ani radikální změna stravování, jsou léky mnohdy...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře

Ořechy jsou nyní potřebné

Když do své každodenní stravy zařadíte pár mandlí, pomůže vám to snížit hladinu krevního cholesterolu. Dospělí lidé...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie

Co je příčinou zvýšeného krevního tlaku?

Krevní tlak mohou zvyšovat některé druhy nádorů a onemocnění ledvin. U 90 procent případů však specifickou příčinu neznáme....Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Rady lékaře

Pozor na uzeniny!

Muži, kteří jedí hodně uzenin, jako jsou např. párky, klobásy apod., mají podstatně vyšší riziko, že onemocní cukrovkou II....Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie