Nemusíte být ještě hypochondr, nejsou-li vám lékaři schopni stanovit diagnózu
„Je pravděpodobné, že mnoho lidí, kteří si stěžují na nejasné a nezařaditelné obtíže a kterým se v důsledku toho dostane nálepky ‚hypochondr', ve skutečnosti strádá nějakou potravinou alergií," uvádí Claude A. Frazier, M.D., přední alergolog z Ashville v Severní Karolíně, USA.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Alergici vykazují podstatně vyšší hladinu úzkosti než lidé, kteří žádnou alergií netrpí. Pokud člověk strádá nevysvětlitelnými nebo nepodloženými úzkostmi a obavami, stojí za to podstoupit eliminační dietu, aby zjistil, jestli není na vině některá potravina.
Mezi časté viníky patří v tomto ohledu i nápoje s obsahem kofeinu. Příčinou úzkosti či podrážděnosti mohou být cukr, mléko a mléčné výrobky, potravinová barviva, vejce, čokoláda anebo kukuřice.
Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.
Počet přečtení: 3283
Datum: 4. 12. 2011