Nízkokalorické vs. vysokokalorické potraviny
Které potraviny mají nízkou kalorickou koncentraci? Do této kategorie spadá veškerá zelená listová zelenina, květák, mrkev, fazolky, okurky, lilek, červená řepa, rajčata a dýně. Pokud se necítíte jako králík, můžete zkusit čerstvé ovoce, jako jsou lesní plody, broskve, třešně nebo meloun (s oranžovou dužinou).
Rubrika: Hubnutí a obezita
| Typ článku: Poradna výživy
Vysokokalorické potraviny bychom měli v našem jídelníčku omezit. Patří mezi ně potraviny bohaté na tuk, jako maso, většina moučníků, dresinky na salát či čisté tuky, jako oleje, margaríny, máslo a sýry.
Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University
Počet přečtení: 7385
Datum: 28. 3. 2009