Obézní produkují po jídle více tuku
Muži s nadváhou reagují na jídlo s vysokým obsahem uhlohydrátů jinak než muži štíhlí. Po tom samém jídle byla u tlustších mužů zaznamenána tendence vyprodukovat v játrech více tuku, dále byly zjištěny zvýšené hodnoty některých tuků v krvi a nižší oxidace tuků.
Rubrika: Hubnutí a obezita
| Typ článku: Studie
Pokud tato metabolická odezva na jednoduché uhlohydráty, které se nacházejí v bílém chlebu, těstovinách a jednoduchých cukrech, v čase pokračuje, může u někoho znamenat rozvrácení rovnováhy živin v těle. Podle vedoucího studie, dr. J. A. Martineze z Navarrské univerzity v Pamploně ve Španělsku, není však z výsledků studie zřejmé, zda rozdíl v produkci tuků je důsledkem či naopak příčinou obezity.
American Journal of Clinical Nutrition 2001;73:253-261
Počet přečtení: 3580
Datum: 12. 10. 2004