Omáčka na špagety
2 nakrájené cibule, 4 stroužky utřeného česneku, 200 g nakrájených hub, 4 šálky rajčatového protlaku, 2 šálky konzervovaných rajčat, 2 čl dobromyslu (oregana), 1 čl bazalky, 1 1/2 pl sušené petržele
Orestujte cibuli, česnek a houby ve čtvrt šálku vody, dokud mírně nezměknou (asi 10 minut). Přimíchejte rajčatovou omáčku a koření, rajčata rozmačkejte vidličkou. Omáčku vařte bez pokličky za občasného promíchání na mírném plameni asi jednu hodinu. Podávejte s celozrnnými špagetami.
Tuto omáčku si můžete připravit předem a před podáváním ji ohřát. Dá se dobře zmrazit. Máte-li raději hustší konzistenci, můžete omáčku vařit i déle. Vyzkoušejte ji s obilovinami, celozrnnými makarony anebo celozrnnými mušličkami. Čekáte-li hosty, není problém zdvojnásobit množství omáčky. Případné zbytky se dají zmrazit. Je vhodná i na pečené brambory.
Počet přečtení: 6544
Datum: 18. 1. 2009