Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovoce, zelenina a životní spokojenost

Studie publikovaná v American Journal of Public Health byla jedním z prvních velkých vědeckých pokusů o zkoumání přínosů hojné konzumace ovoce a zeleniny nad rámec zjištění, že tyto potraviny snižují riziko rakoviny a infarktu.
|
Typ článku: Studie
Výzkumníci dospěli k závěru, že u lidí, kteří přešli z téměř žádného ovoce a zeleniny na osm porcí denně, došlo během 24 měsíců trvání studie k takovému zvýšení životní spokojenosti, které se rovnala přechodu z nezaměstnanosti do zaměstnání.

Přínos se zvyšoval s každou další denní porcí (tj. 80-100 g) ovoce a zeleniny až do osmi porcí (tzn. cca tři čtvrtě kilogramu) denně.

Počet přečtení: 140
Datum: 27. 12. 2023