Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovocná klevela

Na klevelu můžeme použít jakékoliv ovoce s přirozeným dostatkem cukru, tzn. jablka, hrušky, švestky. Umyté ovoce zbavíme jádřinců či pecek, jablka a hrušky můžeme i oloupat. Ovoce vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme pod pokličkou asi čtyři hodiny.
|
Typ článku: Recepty

Sejmeme pokličku a za občasného míchání vaříme na kaši. Podle toho, jaké chceme docílit hustoty, necháme odpařit vodu.

Klevelu plníme do (0,3 L) sklenic. Dobře zavíčkujeme. Pro jistotu, aby se ovoce nezkazilo, můžeme sklenice zavařit v hrnci s vodou (20 minut při 80°C).

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 12567
Datum: 25. 1. 2009