Ovocná klevela
Na klevelu můžeme použít jakékoliv ovoce s přirozeným dostatkem cukru, tzn. jablka, hrušky, švestky. Umyté ovoce zbavíme jádřinců či pecek, jablka a hrušky můžeme i oloupat. Ovoce vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a vaříme pod pokličkou asi čtyři hodiny.
Rubrika: Ovocné recepty
| Typ článku: Recepty
Sejmeme pokličku a za občasného míchání vaříme na kaši. Podle toho, jaké chceme docílit hustoty, necháme odpařit vodu.
Klevelu plníme do (0,3 L) sklenic. Dobře zavíčkujeme. Pro jistotu, aby se ovoce nezkazilo, můžeme sklenice zavařit v hrnci s vodou (20 minut při 80°C).
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 12567
Datum: 25. 1. 2009