Pečené fazole
6 šálků uvařených pinto fazolí, 1/2 čl sušené cibule v prášku, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1/2–1 šálek vývaru z fazolí (anebo vody)
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Rozmačkejte uvařené fazole s malým množstvím vývaru, abyste dosáhli žádoucí konzistence. Přidejte sušenou cibuli a sušený česnek. Dobře promíchejte. Vařte na mírném plameni asi 15 minut. Podávejte s celozrnnými plackami (čapátí), kukuřičnými plackami (tortilla) nebo použijte jako náplň do arabského „pita“ chleba či jako sendvičovou pomazánku.
Fazole pinto můžete uvařit přes noc nebo přes den v pomalém hrnci. Pečené fazole se dají dobře zmrazit, udělejte jich tedy větší množství a část uchovejte pro pozdější potřebu. Zmrazit můžete i vývar z fazolí, který se výborně hodí jako základ polévky. Jídlo můžete pro změnu zkusit ochutit 1/4–1/2 čajové lžičky chilli koření
Počet přečtení: 5332
Datum: 18. 1. 2009