Pikantní mexická omáčka
Cibuli, mrkev a česnek vložte do velkého hrnce s vodou (čtvrt litru) a vařte na mírném plameni. Přisypte chilli, kmín a dobromysl a vařte asi 10 minut. Pak přidejte cuketu, zelenou papriku, kukuřici a fazole. Dobře promíchejte. Dejte pod pokličku a vařte na mírném plameni asi 20 minut. Často míchejte. Rozmíchejte kukuřičný škrob v malém množství studené vody. Odstavte hrnec z vařiče a přidejte kukuřičný škrob s vodou. Dobře promíchejte. Postavte jej znovu na plamen a vařte tak dlouho, dokud nezhoustne.
Tato omáčka se dá použít při celé řadě různých příležitostí. Dobrá je s rýží natural či s arabským „pita“ chlebem. Také s celozrnnými pšeničnými plackami (čapátí), případně kukuřičnými plackami (tortilla). Jídlo můžete doplnit zelenou cibulkou, rajčaty, okurkami či klíčky vojtěšky.