Pikantní omáčka
3 šálky rajčatového protlaku, 1/2 šálku jablečné šťávy, 2 čl chilli koření, 2 pl sójové omáčky tamari, 2 pl sušené petržele, 1/2 čl tymiánu, 3/4 čl bazalky, 1/2 čl hořčičného semínka, 1/4 čl dobromyslu (oregana), 1/4 čl římského kmínu, 2 pl kukuřičného škrobu rozmíchaného v 1/2 šálku vody
Všechny ingredience, kromě kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě, vložte do pánve. Zahřejte na střední teplotu a postupně za stálého míchání přidávejte kukuřičný škrob rozmíchaný s vodou, dokud směs nezhoustne. Podávejte s obilovinami, se šťouchanými brambory anebo se zeleninou vařenou v páře.
Množství kukuřičného škrobu můžete přizpůsobit požadované hustotě omáčky.
Počet přečtení: 2767
Datum: 18. 1. 2009