Pikantní ražniči z tofu
Tofu překrojíme napolovic, pak ještě po délce na 3 a po šířce na 5 částí tak, abychom získali 30 malých kostiček. Marinujeme je v nálevu, který si připravíme z uvedených surovin. Potom je na chvíli vložíme do vyhřáté trouby, aby ztuhly.
5 středně velkých brambor uvařených ve slupce (ne příliš měkkých), 2 na plátky rozebrané cibule, 2 pl oleje, 2 š nakrájeného kyselého zelí, 1/2 čl polohrubé mouky, sůl podle chuti, 1 malé lečo, 1-1 1/2 š vody
Na kovové jehly (nebo dřevěné špejle) napichujeme střídavě marinovanou kostku tofu, lupínek cibule a plátek brambory, všechno 5-6 krát. Napíchané ražniči mírně osolíme. Do vymaštěného pekáče dáme kyselé zelí, na ně naklademe ražniči, polijeme lečem a marinádou z tofu. Ve středně vyhřáté troubě pečeme v zakrytém pekáči 20 minut. Po pečení ražniči vyndáme, zelí se šťávou zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou, povaříme a dochutíme. Při podávání touto směsí ražniči polijeme.
Ražniči zabalené v alobalu, polité směsí uvedených surovin a pečené v troubě nebo ve žhavém popelu.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin