Plněný arabský pita chléb
1 balení celozrnného arabského „pita“ chleba, 3 šálky pečených fazolí anebo cizrnového pyré (viz recepty uvedené již dříve), 2 nakrájená rajčata, 1–2 šálky klíčků z vojtěšky anebo nakrájených listů hlávkového salátu, 1 nakrájená zelená paprika (možno vynechat), 1 nakrájená okurka (možno vynechat), 1 nastrouhaná mrkev (možno vynechat), 1 šálek chilli salsy (v mexickém stylu), 1 svazek zelené cibulky, nakrájené
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na mírném plameni prohřejte pečené fazole. Vložte je do mísy, ve které je budete servírovat. Jednotlivé druhy nakrájené zeleniny servírujte do různých misek. Každý si tak bude moci u stolu vytvořit náplň do „pita“ chleba podle vlastní chuti.
Nůžkami rozstřihněte „pita“ chléb na polovinu. Poloviny od sebe oddělte. Naplňte je pečenými fazolemi a poté i dalšími přílohami. Nakonec dodejte lžíci pálivé omáčky.
Počet přečtení: 10543
Datum: 18. 1. 2009