Pohankový salám – klobása
horká čerstvě podušená pohanka 3 š, cibule ks, česnek 4 stroužky, majoránka 1 čl, bazalka 1 čl, červená kapie čerstvá ks, mletý kmín 1 čl, sušené francouzské droždí 6 pl, sušená bramborová kaše (instantní) 4–6 pl, olivový olej 6–8 pl, shoyu – sójová omáčka 3 pl, uzené tofu 1/2 ks
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Všechno umixujeme v mixéru na hladkou hmotu a podle vlastní chuti dochutíme. Rozdělíme na dvě části a tvarujeme do tvaru salámu. Na stole roztáhneme potravinářskou fólii, jemně ji potřeme olejem, na jednu stranu uložíme salám, zavineme do fólie, zatočíme na koncích a necháme vychladnout. Po zchladnutí krájíme na kolečka. Používáme na studeno se zeleninou, cibulí a chlebem nebo jej můžeme opatrně opéct a podávat s bramborovou kaší.
Počet přečtení: 4062
Datum: 29. 5. 2009