Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pokud do své stravy zařadíte otruby, můžete často počítat s plynatostí a žaludečními křečemi

Křeče mohou být někdy důsledkem přítomnosti velkého množství vlákniny ve střevech, která nejsou zvyklá na takové množství rostlinných potravin. K přizpůsobení však dochází velmi rychle. Pokud ještě konzumujete mléčné výrobky, odtučněné mléko, netučné jogurty apod., může vzhledem k jejich obsahu laktózy docházet k žaludečním křečím.
|
Typ článku: Poradna výživy

Lidé, kteří se podrobili operaci anebo ozařování žaludku, mohou mít silné žaludeční křeče, a dokonce i neprůchodnost střev, když do stravy náhle zařadí velké množství potravin s vysokým obsahem vlákniny - je to kvůli zjizvené tkáni, která brání dobré funkci žaludku i střev. Takoví lidé by měli přecházet na zdravou stravu pod dohledem lékaře. Nejlepší je začít tak, že většinu potravy budete přijímat v kašovité formě, to platí zvláště v případě potravin s dlouhými vlákny, jako jsou pomeranče, celer nebo zelené fazolky.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2926
Datum: 24. 10. 2012