Polenta
1 šl kukuřičné krupice namočíme do 3 šl vody asi na 2 hodiny. Potom přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme 10 minut. Přidáváme vodu podle potřeby. Na hrnec dáme pokličku a kaši necháme dojít.
|
Typ článku: Recepty
Polenta je základem pro slané nebo sladké kaše, ve ztuhlém stavu ji můžeme krájet a podávat jako přílohu nebo lžící vykrajovat škubánky. Polentu můžeme koupit i hotovou.
V obchodě se zdravou výživou dostanete instantní kaši Mišutku, která je velice rychlá na přípravu, hodí se jako základ ovocných krémů a pohárů, ale i na obalování místo klasické strouhanky. Hladkou kukuřičnou mouky lze přidávat do cukroví asi 1:1 s pšeničnou moukou. Dodá charakteristický žlutý vzhled cukroví (místo vejce).
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 5205
Datum: 25. 1. 2009