Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Polenta s houbami

Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody podusíme 5 minut cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme 500 g plátků žampiónů či jiných hub a podusíme. Okořeníme sušenými bylinkami (celer, petrželka, libeček) a mírně osolíme.

250 g kukuřičné krupice dáme do hrnce spolu se 3/4 litrem zeleninového vývaru (kostička würzlu) a za stálého míchání vaříme asi 150minut. 2 pl nasekané petrželky a podušené houby vmícháme do horké polenty. Rozetřeme na vymazaný plech do 2 cm vrstvy a necháme ztuhnout. Nakrájíme na proužky 3 x 8 cm. Podáváme se zeleninovým salátem.

Proužky polenty lze „znezdravět“ osmažením na olivovém oleji a podávat s klasickou rajskou omáčkou.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4886
Datum: 8. 3. 2009