Pomazánka z máčené špaldy
Přijatelná chuť, adekvátní konzistence, ale hlavně vysoká výživová hodnota této pomazánky najde své uplatnění v kuchyních náročnějších konzumentů zdravé stravy.
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
pomletá nebo umixovaná předem máčená nebo naklíčená špalda (nebo pšenice) 2 š, med 3 čl, karobový prášek 3 čl, ořechový olej (nebo jiný) 2 pl, vanilkový cukr 2 čl, sůl špetka, sójové mléko podle potřeby
Špaldu necháme naklíčit nebo ji aspoň máčíme 10–12 hodin, potom ji najemno umixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Do umleté lepivé hmoty přidáme ostatní suroviny a vyšleháme metličkami. Během šlehání podle potřeby přidáme sójové mléko, pokud chceme jemnější nebo řidší konzistenci. Mažeme na chléb, můžeme posypat semínky.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4323
Datum: 18. 2. 2010