Průjem i zácpa mohou být příznaky potravinové alergie
Potravinové alergie často doprovází průjmové onemocnění. Vyloučení alergenu stav upraví. Nejčastější příčinou jsou mléko a cukr.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Laktózová intolerance je příčinou mnoha případů plynatosti, nadýmání a průjmů. V těchto případech se doporučuje vždy vyzkoušet vyloučení mléčných výrobků.
Zácpa bývá někdy způsobována intolerancí určité potraviny. Nejčastější potravinou, která dokáže způsobit zácpu, je mléko a mléčné výrobky, v pozadí může však být i čokoláda a celá řada dalších potravin. Problematické potraviny vyvolají křeč tlustého střeva, která brání normálnímu vylučování.
Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.
Počet přečtení: 6653
Datum: 24. 7. 2011