Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pšeničná pomazánka „salámový sýr“

pšenice uvařená do rozpuku 1,5 š (1 š = 2 dl), dušená cibule 2 pl, tofu uzené 1/3 kostky, sušené francouzské droždí 2 pl, solčanka 1–1,5 čl, olej slunečnicový (nebo jiný) 3–4 pl, voda asi 1/3 š, shoyou – sójová omáčka 1 čl

Pšenici umixujeme na krém na kvalitním mixéru nebo pomeleme na masovém mlýnku na jemné hašé. Spolu s pomletou pšenicí vložíme do mixéru ostatní suroviny a umixujeme na hladko. Podle vlastního uvážení můžeme přidat víc oleje, vody nebo pochutin. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme zeleninou.

Pomazánka, pokud je pšenice najemno umletá nebo umixovaná, má sýrovou konzistenci a překvapivě dobrou chuť.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3999
Datum: 7. 8. 2009