Pšeničné placky (čapátí) s fazolemi
2 balíčky celozrnných pšeničných čapátí (12 placek), 3 šálky pečených fazolí (připravíte je podle receptu na straně 201), 2 nakrájená rajčata, 1 svazek zelené cibulky, nakrájené, 1 šálek klíčků z vojtěšky, 2 šálky nasekaných listů ledového salátu, 1–2 zelené chilli papričky, nakrájené (možno vynechat), 1 šálek chilli salsy (v mexickém stylu)
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Asi 15 minut prohřívejte pečené fazole. Pak je vložte do servírovací mísy. Jednotlivé druhy zeleniny vložte zvlášť do různých servírovacích misek. Nechte každého strávníka, aby si vytvořil svoji vlastní náplň do čapátí.
Doprostřed placky navršte trochu fazolí. Přidejte podle chuti zeleninu a lžičku pálivé omáčky. Čapátí přehněte a jezte ji jen za pomoci prstů; pokud je příliš naplněná, použijte vidličku.
Počet přečtení: 5128
Datum: 18. 1. 2009