Rajská omáčka jinak
2 stroužky česneku, 1 1/2 pl olivového oleje, 3/4 š nakrájené cibule, 1/3 š nakrájené zelené papriky (není nutné), 2 š nakrájených rajčat, 1/2 š rajského protlaku, 1 čl bazalky, 1/2 čl oregana, 1/2 čl soli, 1/2 pl medu nebo 1/2 až 1 š mrkve jemně nastrouhané
Prolisovaný česnek podusíme na oleji, přidáme cibuli, papriku a dusíme do změknutí, přidáme ostatní suroviny, necháme projít varem, přikryjeme poklicí a necháme stát 1 hodinu. Pokud použijeme mrkev, tak vaříme na mírném ohni asi 30 min. Mrkev pak není vidět a dodá omáčce nasládlou chuť. Omáčku si můžeme i udělat do zásoby do mrazáku.
Počet přečtení: 3464
Datum: 2. 5. 2014