Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rebarborová marmeláda s banánem a jahodami

Tuto lehce exotickou marmeládu jsem poprvé ochutnal u rodičů a ihned mě oslovila ojedinělou chutí. Vše je v ní náramně vyvážené.
|
Typ článku: Recepty

Nakyslá rebarbora vyvážená sladkostí z banánů a krásně zralých jahod. Celé příjemně doplňuje koření, které jsem si tam přidal pro zvýraznění chuti. Pro velký dostatek rebarbory, kterou jsem dostal od farmáře, jsem udělal marmelády docela hodně, celou dávku však můžete snížit na půl.

Na 15 malých skleniček budeme potřebovat (váha surovin je po oloupání): 2,5 kg rebarbory, 700 g banánů, 500 g jahod, ½ kg želírovacího cukru s jablečným pektinem (Naturata), ½ kg tmavého třtinového cukru, 1 pl skořice, 1 pl mletého zázvoru, 2 pl vloček agar- agar, 1 pl kyseliny citrónové

Oloupanou rebarboru a banán rozkrájíme na menší kousky. Vsypeme do hrnce, zasypeme cukrem, kořením, kyselinou citronovou a celé promícháme, Necháme odležet asi ½ hodiny, vše pustí trochu šťávy. Agar zalijeme 2 dcl vody a také necháme nabobtnat.

Do hrnce přilijeme na hrubo namačkané jahody, přidáme agar s vodou a vložíme na plotnu. Přivedeme k varu, ztlumíme a potom necháme zlehka probublávat asi 20 minut.

Hotovou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic a utáhneme šroubovacím víčkem. Všechny sklenice necháme víčkem dolu na větším plechu zchladnout.

Z webových stránek Greenwayfood Petra Klímy, šéfkuchaře restaurace Country Life v Praze Dejvicích.

Počet přečtení: 4475
Datum: 3. 3. 2017