Rubriky
Nízkotučná strava může být zdravá i pro děti
Výsledky sedmileté studie vypracované na University of Pittsburgh ukázaly, že děti s vysokou hladinou cholesterolu mohou konzumovat...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudieKarcinogeny v potravinách
Chtěl bych obrátit vaši pozornost k jedné dotěrné otázce, jmenovitě ke karcinogenům v potravinách. Už jsme o této problematice...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyTřináctkrát aloe
Herbalisté a lidoví léčitelé znají tuto rostlinu po staletí jako "léčivou rostlinu" nebo jako "lékaře v květináči". Aloe vera...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyPozor na salmonelu v Evropské unii
Švédské kontrolní orgány zjistily při testování dovezeného nakládaného a marinovaného masa dováženého z ostatních zemí...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: StudieTrávení, ne trápení
Bílkoviny, tuky a sacharidy představují tři hlavní složky naší potravy. Jsou také hlavním zdrojem energie pro náš organismus....Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkySpotřeba cukru nemá zřejmě vliv na riziko vypuknutí cukrovky
Vědci zkoumali záznamy o stravovacích návycích 39 345 žen ve věku nejméně 45 let (Women’s Health Study]. Ukázalo se, že...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieOnemocnění žlučníku
Porozumění příčiny onemocnění žlučníku vám pomůže při prevenci anebo léčení této choroby. Více než 90% žlučníkových...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyFazole i hrách snižují riziko srdečního onemocnění
Muži i ženy, kteří jedli nejméně čtyřikrát týdně luštěniny, měli v průběhu devatenácti let trvání studie o 22% nižší...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieŽivotní styl a rakovina
Zdravotnické organizace ve Spojených státech a na jiných místech (například Národní instituty zdraví, Americká společnost pro...Rubrika: Životní styl | Typ článku: ČlánkyPozor na čištění uší
Dávejte si pozor na to, jakým způsobem odstraňujete maz ze svých ušních kanálků. Používáte-li tyčinky s bavlnou, může se...Rubrika: Různé | Typ článku: Studie