Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Není zdravá strava drahá?

Výzkumníci z Harvardovy univerzity porovnávali cenu a zdravotní přínos ce­lé škály potravin z různých částí země. Zjistili...Rubrika: Rubriky | Typ článku: Články

Každých deset dnů nový začátek

Průměrná délka života buňky chuťových pohárků je jen asi 250 hodin. To znamená, že každý z našich chuťových pohárků je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Cukr návykovější než kokain?

V posledních letech došlo k exponenciálnímu nárůstu počtu vědeckých článků o závislosti na potravinách. Podnítila jej studie...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

S pistáciemi proti jet lagu

Pistácie jsou oříšky nejen bohaté na melatonin, jsou potravinou přímo nejbohatší na melatonin, která kdy byla zaznamenána. Abyste...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Přírodní léčba

Je lepší cvičit před jídlem, nebo po jídle?

Nositel Nobelovy ceny, vědec zabývající se fyziologií cvičení, řekl, že každé ráno před snídaní vždy uběhl několik...Rubrika: Pohyb | Typ článku: Rady lékaře

Ovoce a zelenina plus pohyb vs. rakovina

Z výzkumu, jehož se zúčastnilo téměř 1500 žen, u nichž byla diagnostikována rakovina, vyplynulo, že překvapivě jednoduché...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Přírodní léčba

Cholesterol a Alzheimerova choroba

Studie tří set případů pacientů s Alzheimerovou chorobou ukázala, že pokud byly sníženy rizikové faktory vaskulárních...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Rozhodující faktory změny hmotnosti

Výzkumný tým prostudoval více než tisíc studií publikovaných od roku 2000, aby provedl systematický přezkum toho, které potraviny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Měli bychom si dát pozor na oxaláty?

Ledvinové kameny postihnou během života až jednoho z deseti lidí. Oxalátové kameny jsou nejběžnějším typem, který se tvoří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Pečení, smažení, grilování a zapékání…

Rakovinotvorné heterocyklické aminy (HCA) jsou specifikovány jako „chemické složky vznikající při vysokých teplotách během...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|