Rýžové mléko
4 šálky vody, 1 šálek uvařené rýže natural, 1 čl vanilky (možno vynechat)
Rubrika: Nápoje, mléka a koktejly
| Typ článku: Recepty
Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte tak dlouho, až je mléko dokonale tekuté. Uchovejte v chladničce. Před použitím protřepejte.
Jedná se o mléko, které chutná nasládle, zvláště když použijete i vanilku. Rýžové mléko se dá použít místo běžného mléka skoro v každém receptu. Chcete-li docílit zcela tekuté konzistence, nechte mléko asi 30 minut odstát a pak je bez protřepání přelijte do jiné nádoby. V původní nádobce zůstane na dně usazený zbytek, který můžete přidat třeba do polévky nebo omáčky, podle potřeby.
Počet přečtení: 7454
Datum: 18. 1. 2009