S ovocem a zeleninou k štíhlému pasu
Meta-analýza dat ze tří velkých populačních studií, jichž se účastnilo celkem 133 468 mužů a žen, kteří byli sledováni až po dobu 24 let, ukázala, že vyšší spotřeba ovoce a neškrobnaté zeleniny je spojena s mírnou ztrátou případné nadváhy.
Rubrika: Hubnutí a obezita
| Typ článku: Studie
Prospěšné účinky byly v tomto ohledu nejsilnější u bobulovin, jablek a hrušek, citrusového ovoce, květáku a další košťálové zeleniny, jako je brokolice nebo růžičková kapusta, podobně jako u listové zelené zeleniny. Hubnulo se i při užívání tofu a sóji. Konzumace škrobnaté zeleniny, jako jsou např. brambory, podobné prospěšné účinky nepřinesla.
Přetištěno ze serveru Positive Choices
Počet přečtení: 2973
Datum: 27. 10. 2017