Sezamová omáčka se smaženou tykví
3 pl sezamu, 5 pl ovesných vloček, 3/4 čl soli, 3 1/2 š studeného sójového mléka, 2 čl přírodního cukru nebo medu, 1 citron, 2 pl rostlinného másla
Ovesné vločky spolu se sezamovými semínky upražíme nasucho do voňava (při přílišném pražení může sezam zhořknout) a umeleme na kávovém mlýnku na moučku. Smícháme ji se studeným sójovým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu.Vaříme asi 5 minut, dochutíme a po odstavení vmícháme rostlinné máslo.
Omáčka má mít lahodnou sladkokyselou sezamovou chuť. Teplou nebo studenou omáčkou je možné polévat jemná smažená jídla ze zeleniny nebo luštěnin a též ovocná jídla.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4363
Datum: 25. 1. 2009