Sladkokyselý čočkový guláš
1/3 šálku rýže natural (v suchém stavu), 1 šálek čočky (v suchém stavu), 4 šálky vody, 1 nakrájená cibule, 1 mrkev nakrájená na kolečka, 2 velké brambory, nakrájené, 1 zelená paprika, nakrájená, 1 šálek nakrájených rajčat, 1 stroužek utřeného česneku, 1 bobkový list, 1/2 čl bazalky, 1 pl sójové omáčky tamari, 1 pl citronové šťávy, 1 pl melasy, 1 pl jablečného octa
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Čočku a rýži vložte do velkého hrnce s vodou. Přiveďte do varu. Snižte teplotu, dejte pod pokličku a 30 minut vařte na mírném plameni. Přidejte cibuli, mrkev, brambory a zelenou papriku. Vařte dalších 30 minut. Pak přidejte rajčata a koření a vařte dalších 30 minut. Podávejte horké.
Místo čerstvých rajčat můžete použít konzervu rajčat (450 g). Do guláše je možné podle chuti přidat i další druhy zeleniny. Ty druhy zeleniny, které se déle vaří, přidávejte společně s cibulí, ostatní můžete přidat spolu s rajčaty.
Počet přečtení: 5605
Datum: 18. 1. 2009