Sójová pomazánka s avokádem
sója uvařená doměkka 3 š s trochou nálevu (mírně slaného až neslaného), droždí sušené lahůdkové 3 pl, shoyou – sójová omáčka 2 čl, solčanka s moř. solí 1/3 čl, česnek 3–4 str., zralé avokádo 1 ks
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny umixujeme v mixéru, podle potřeby dochutíme. Pomazánka je hladké pastovité konzistence světle hnědé barvy s nádechem do světle zelena. Pomazánku mažeme na celozrnný chléb nebo pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3543
Datum: 15. 5. 2009