Špaldová kaše s ovocem a dýňovými semínky
sójové mléko natural 2 š (1 š = 2 dl), voda 1 š, sůl špetka, med 1–2 pl, špaldová mouka 4–5 pl, vanilkový cukr podle chuti, jablka na ozdobu, pomeranče na ozdobu, dýňová semínka na posypání
|
Typ článku: Recepty
Sójové mléko s vodou zavaříme, přidáme špetku soli. Špaldovou mouku za neustálého zašlehávání metličkou postupně zamícháme do tekutiny. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 5–10 minut. Kaši rozdělíme na talíře a zdobíme na malé kostičky nakrájenými jablky a pomeranči. Nakonec posypeme dýňovými semínky a osladíme tekutým medem.
Špaldová kaše je hladké, stejnorodé konzistence a její hodnota je dána už samotným složením (biologickou hodnotou a vyvážeností živin) špaldy jako obiloviny. Je vhodná jak ke snídani, tak i jako lehká večeře.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 6117
Datum: 10. 2. 2010