Stačí množství vápníku obsažené v rostlinných potravinách k pokrytí potřeb organismu?
Nerafinované rostlinné potraviny obsahují dostatečné množství vápníku k pokrytí potřeb dospělých i dětí ve vývinu. Onemocnění z nedostatku vápníku ve stravě není v podstatě u člověka známé, i když většina lidí na světě nepije po odstavení mléko, a to kvůli místním zvykům, laktózové intoleranci anebo nedostupnosti mléka.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Rady lékaře
Zamyslete se nad těmito fakty, až příště uslyšíte další reklamní slogan mlékárenského průmyslu, jenž bude tvrdit, že musíme pít mléko, abychom uspokojili svoji potřebu vápníku.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3470
Datum: 19. 9. 2011
Mohlo by vás zajímat
Není mléko důležitým zdrojem vápníku? Pokud je nebudeme pít, neriskujeme jeho nedostatek?Jaký je význam vápníku ve stravě? Musíme konzumovat mléko a mléčné výrobky, chceme-li předejít osteoporóze a zlomeninám?Obávám se, že kdybych přestala konzumovat mléko a mléčné výrobky, trpěla bych nedostatkem vápníku…Vegani a vápník