Obávám se, že kdybych přestala konzumovat mléko a mléčné výrobky, trpěla bych nedostatkem vápníku…
Mnoho lidí se obává, že strava bez mléčných výrobků povede k nemoci. Množství vápníku přítomné v potravě má však jen malý vliv na množství vápníku, které se nakonec do těla vstřebá.
Rubrika: Mléko
| Typ článku: Rady lékaře
Ve střevech se z potravy vstřebává dostatečné množství vápníku nutné k pokrytí tělesných potřeb. Při stravě, která obsahuje vápníku málo, se účinnost vstřebávání zvyšuje, při stravě s vysokým obsahem vápníku se naopak vstřebává méně.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3158
Datum: 16. 9. 2011
Mohlo by vás zajímat
Není mléko důležitým zdrojem vápníku? Pokud je nebudeme pít, neriskujeme jeho nedostatek?Jaký je význam vápníku ve stravě? Musíme konzumovat mléko a mléčné výrobky, chceme-li předejít osteoporóze a zlomeninám?Stačí množství vápníku obsažené v rostlinných potravinách k pokrytí potřeb organismu?Vegani a vápník