Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava matek a alergie u dětí

Kojíte-li a přitom milujete hamburgery, chleba namazaný na prst máslem a další pochoutky s vysokým obsahem tuku, pak je tento text pro vás. Nová studie totiž ukázala, že takovýto váš jídelníček zvyšuje riziko vzniku alergie u vašeho dítěte.
Rubrika: Alergie
|
Typ článku: Studie

Ty kojené děti, jejichž maminky konzumovaly velká množství saturovaných tuků, měly o 16% vyšší riziko vzniku alergie, než kojené děti, jejichž matky jedly stravu s vysokým zastoupením uhlohydrátů (sacharidů). Skoro jedna čtvrtina (23,7%) ze zkoumaných 114 dětí onemocněla do svého jednoho roku nějakou alergií, nejběžněji na vejce, mléko, pšenici - anebo na kočky.

Autoři studie doporučují, aby zejména ty kojící maminky, které samy měly alergie, upravily svůj příjem tuků.

European Journal of Clinical Nutrition 2000;54:702-705

Počet přečtení: 3290
Datum: 31. 5. 2004