Švestkové knedlíky
3 š jemně nastrouhaných, ve slupce uvařených brambor, 3 1/2 pl polohrubé mouky, 3 1/2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1/2 čl soli, 1 1/2 pl přírodního cukru, 16 švestek (zavařených)
|
Typ článku: Recepty
Suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučněném stole rozválíme tenčí placku, rozřežeme na 16 částí (přibližně 5 x 5 cm), do středu každé části položíme švestku. Okraje těsta spojíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Ty vložíme do vařící, mírně osolené vody a vaříme 5-8 minut. Krátce po vložení je vařečkou opatrně odlepíme ode dna.
2 pl rostlinného tuku, 2 pl medu, 4 pl nasucho opražené strouhanky
Uvařené švestkové knedlíky vyndáme z vody, necháme chvíli vychladnout (ztuhnout). Polijeme rozpuštěným rostlinným máslem a medem a při podávání posypeme strouhankou.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2052
Datum: 25. 1. 2009