Tofu s kapií a kukuřicí
olej 2 pl, červená kapie 2 ks, tofu bílé 2 kostky, solčanka 2 čl, shoyou – sójová omáčka 3 pl, mražená kukuřice napařená 2 š, rajčatová šťáva ochucená 1,5–2 dl, podle potřeby i víc
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Na oleji rychle osmahneme na malé kostičky nakrájenou papriku. Přidáme na malé kostky nakrájené tofu, ochutíme. Po chvilce přidáme napařenou nebo uvařenou kukuřici. Zalijeme rajčatovou šťávou a převaříme. Podle potřeby dochutíme a pokapeme olivovým olejem. Podáváme s rýží, pohankou nebo bramborami, jako salát je vhodný mrkvový s citronem.
Toto jídlo je možné připravit jako minutku.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4017
Datum: 2. 10. 2010