Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu šátečky s kedlubnou

Příprava těsta: celozrnná jemně mletá mouka 2 š, olej slunečnicový nebo jiný 6 pl, voda vlažná 10 pl, sůl 1/2 čl

Z uvedených surovin rukama vypracujeme těsto. Při další úpravě toto těsto není nutné podsypávat moukou, protože obsahuje olej a nelepí se. Těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na 12 čtverců velikosti asi 6 × 6, max. 8 × 8 cm.

Náplň asi na 12 šátečků: tofu bílé kostky (asi 100–120 g), kedlubna mladá menší až střední 1 ks, lahůdkové droždí 2 pl, shoyou – sójová omáčka 2 čl, bazalka čl, zázvor špetka, olivový olej 1 čl

Tofu i kedlubnu nastrouháme na nejjemnějším struhadle, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Tuto směs klademe lžící do středu připravených čtverečků. Konce (dva a dva protilehlé) spojíme a připravený šáteček uložíme na plech (není nutné vymastit).

Pečeme do světle hněda asi 15–20 minut. Těsto má být křupavé, nesmí být polosyrové ani vysušené. Po upečení můžeme jemně potřít vodou, pokud chceme šátečky měkčí; pokud je chceme křupavější, úprava není nutná.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2575
Datum: 22. 8. 2010