Tofu se zelím a arašídy
Tofu opláchneme pod vodou a nakrájíme na úhledné menší podlouhlé kousky. Přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, solčanku, kmín, prolisovaný česnek, olej, sójovou omáčku, zlehka zamícháme a necháme stát. Nakrájené zelí zalijeme 1 š vody, přidáme sůl a dusíme, než se voda odpaří (10–15 minut). Vlijeme rajský protlak, krátce podusíme a přidáme odstáté ochucené tofu. Po prohřátí zasypeme moukou a po chvíli zalijeme 4 šálky vody. Za občasného zamíchání vaříme asi 5 minut. Před koncem přidáme kapii, nasucho opražené arašídy a jídlo podle potřeby dochutíme solí. Posypeme nasekanou čerstvou petrželovou natí. Podáváme na hlávkovém salátu a s barevnou dušenou rýží.
Toto jídlo s jemným nádechem „číny“ může být dalším zpestřením pro labužníky.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.