Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu se zelím a arašídy

bílé tofu 2 kostky, cibule větší 1 ks, zázvor 1 čl, solčanka 2 čl, kmín drcený 1 čl, česnek 1 menší hlávka, olej 3 pl, shoyou – sójová omáčka 1 pl, bílé zelí 2 1/2 š nakrájené na menší kostky, sůl čl, rajský protlak 2–3 pl, mouka polohrubá 1 pl, voda studená cca 4 š, kapie sterilovaná bez nálevu 1 š, arašídy 100 g
|
Typ článku: Recepty

Tofu opláchneme pod vodou a nakrájíme na úhledné menší podlouhlé kousky. Přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, solčanku, kmín, prolisovaný česnek, olej, sójovou omáčku, zlehka zamícháme a necháme stát. Nakrájené zelí zalijeme 1 š vody, přidáme sůl a dusíme, než se voda odpaří (10–15 minut). Vlijeme rajský protlak, krátce podusíme a přidáme odstáté ochucené tofu. Po prohřátí zasypeme moukou a po chvíli zalijeme 4 šálky vody. Za občasného zamíchání vaříme asi 5 minut. Před koncem přidáme kapii, nasucho opražené arašídy a jídlo podle potřeby dochutíme solí. Posypeme nasekanou čerstvou petrželovou natí. Podáváme na hlávkovém salátu a s barevnou dušenou rýží.

Toto jídlo s jemným nádechem „číny“ může být dalším zpestřením pro labužníky.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3334
Datum: 30. 4. 2010