Tofu špízy
Na rozpůlené dřevěné špejle napícháme střídavě tofu kostky marinované v sójové omáčce, plátky cukety, rajčat žampiónů (malé dáme celé) a hlavně kolečka cibule. S tou opravdu nešetříme.
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Nemusíme mít vše, ale podmínkou chutných špízů je cibule a tofu, které můžeme nahradit seitanem. Špízy klademe na plech, který můžeme vymazat tukem, ale také stačí jen podlít zbytkem sójové omáčky rozředěným vodou (lze ochutit i práškovým würzlem).
Pozor – sójová omáčka obsahuje hodně soli, proto nepřehánějte! Japonsko má vysoký výskyt rakoviny žaludku. Pečeme do změknutí cibule. Podáváme s kuskusem.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 4999
Datum: 4. 3. 2010