Tofu v tomatě
rajčatová šťáva 1,5 š (ochucená šťáva z tetrapaku), česnek 3 stroužky, solčanka 1/2 –1 čl, provensálské koření 1/3 čl, lahůdkové droždí 2 pl, tofu bílé 200 – 250 g, shoyu – sójová omáčka asi 1,5 pl
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Do rajčatové šťávy prolisujeme česnek, ochutíme a přidáme na menší kostky nakrájené tofu, které jsme předem pokapali sójovou omáčkou. Tuto směs přivedeme do varu a vaříme asi tři minuty, potom odstavíme.
cibule menší až střední velikosti 1 ks, olivový olej 1–2 pl, vinný ocet, cukr, sůl, příp. shoyou podle potřeby a vlastní chuti na dochucení
Do odstaveného jídla zamícháme nadrobno nakrájenou syrovou cibuli a olivový olej, příp. dochutíme a necháme stát pět minut pod pokličkou. Podáváme teplé na salátovém listu, nebo po zchladnutí jako salát, nebo směsí naplníme vydlabané rajče a podáváme s chlebem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5603
Datum: 10. 10. 2009