Tofu v žampionovo-mléčné omáčce
2 pl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 2 š nadrobno pokrájených žampionů, 1 čl soli, 1 čl solčanky, 3-3 1/2 pl polohrubé mouky, 3- 3 1/2 š sójového mléka, 3 š na středně velké kostičky nakrájeného marinovaného tofu, 2 pl oleje, 1 pl sójové omáčky
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Na 2 pl oleje osmažíme cibuli, přidáme žampiony, sůl, solčanku a dusíme asi 5 minut. Potom zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme studeným sójovým mlékem. Metličkou rozšleháme a vaříme 3-5 minut. Omáčku scedíme a hustou část ze sítka umixujeme najemno s trochou omáčky. Přidáme do omáčky, zamícháme. Tofu orestujeme na 2 pl oleje a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme do omáčky a zamícháme. Omáčka je hustší konzistence s charakteristickou chutí i vůní po žampionech.
Tofu můžeme připravit i v rajské omáčce (marinované tofu, nakrájené na plátky, dochucené a opečené na oleji, polité rajskou omáčkou).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2786
Datum: 25. 1. 2009