Poradna výživy
Jaké jsou dávky nepostradatelných aminokyselin? Potřebujeme živočišné bílkoviny, které jsou jejich dobrým zdrojem?
Ve světě byly na základě četných pokusů stanoveny, vypočteny a uveřejněny potřebné dávky jednotlivých nepostradatelných...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?
Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou důsledky dlouhodobého nedostatku vlákniny ve stravě?
Přibližně po čtyřiceti letech na stravě s nedostatkem vlákniny se již u mnoha lidí projevuje divertikulóza tlustého střeva....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou důsledky spotřeby jednoduchých cukrů?
Jednoduché cukry napomáhají k množení bakterií streptokoků, o kterých se předpokládá, že způsobují zubní kaz. Výsledkem...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou ekologické výhody vegetariánského způsobu stravování?
Větší posun k vegetariánskému způsobu stravování by do velké míry omezil znečišťování životního prostředí způsobené...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou hlavní argumenty na podporu konzumace mléčných výrobků?
Mlékárenský průmysl ve shodě s řadou dietologů, kteří věří, že mléčné výrobky jsou zdravé, staví na třech argumentech...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou nejlepší zdroje betakaroténu?
Mezi potraviny, které obsahují nejvíce betakaroténu, patří (v našich podmínkách) mrkev, špenát, meruňky a tykev. Růžové nebo...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou nejlepší zdroje vitamínu B3 (neboli niacinu)?
Dr. Tom Spies používal pivovarské kvasnice, které jsou nejlepším zdrojem niacinu vůbec, k léčení pelagry na jihu USA. Zjistil, že...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?
Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaké jsou podklady pro tvrzení, že naše strava je v pozadí současného epidemického výskytu srdečního infarktu?
V průběhu druhé světové války byla většina Evropanů nucena významně změnit svůj způsob stravování. Místo obvyklého masa...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy