Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Jaké jsou dávky nepostradatelných aminokyselin? Potřebujeme živočišné bílkoviny, které jsou jejich dobrým zdrojem?

Ve světě byly na základě četných pokusů stanoveny, vypočteny a uveřejněny potřebné dávky jednotlivých nepostradatelných...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?

Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou důsledky dlouhodobého nedostatku vlákniny ve stravě?

Přibližně po čtyřiceti letech na stravě s nedostatkem vlákniny se již u mnoha lidí projevuje divertikulóza tlustého střeva....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou důsledky spotřeby jednoduchých cukrů?

Jednoduché cukry napomáhají k množení bakterií streptokoků, o kterých se předpokládá, že způsobují zubní kaz. Výsledkem...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou ekologické výhody vegetariánského způsobu stravování?

Větší posun k vegetariánskému způsobu stravování by do velké míry omezil znečišťování životního prostředí způsobené...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou hlavní argumenty na podporu konzumace mléčných výrobků?

Mlékárenský průmysl ve shodě s řadou dietologů, kteří věří, že mléčné výrobky jsou zdravé, staví na třech argumentech...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou nejlepší zdroje betakaroténu?

Mezi potraviny, které obsahují nejvíce betakaroténu, patří (v našich podmínkách) mrkev, špenát, meruňky a tykev. Růžové nebo...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou nejlepší zdroje vitamínu B3 (neboli niacinu)?

Dr. Tom Spies používal pivovarské kvasnice, které jsou nejlepším zdrojem niacinu vůbec, k léčení pelagry na jihu USA. Zjistil, že...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?

Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou podklady pro tvrzení, že naše strava je v pozadí současného epidemického výskytu srdečního infarktu?

V průběhu druhé světové války byla většina Evropanů nucena významně změnit svůj způsob stravování. Místo obvyklého masa...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy